Selvom mange foretrækker specifikke racer, eller gerne vil have en garanteret sund og rask hund fra en anerkendt opdrætter, anbefaler vi på det kraftigste, at du overvejer at adoptere en hund fra et internat i stedet for. Der er så mange uønskede hunde i verden, også i Danmark, og ved at adoptere en hund kan du gøre en kæmpe forskel. Undersøg derfor, om det måske kunne være noget for jer at adoptere frem for at “shoppe” en hund.

Der findes flere forskellige internater rundt omkring i landet, så du vil garanteret altid kunne finde et i nærheden af dig. Der er dog nogle do’s and dont’s, og det er en god idé at orientere sig godt på området, inden man vælger en hund, som skal være en del af jeres nye hjem med hundetegn, hundeskilt og hele molevitten.

Vær realistisk

Det er en helt fantastisk ting at kunne hjælpe et uskyldigt dyr ved at adoptere det og give det et nyt hjem. Men der er mange ting, som bør overvejes, inden man kaster sig ud i det.

Det vigtigste er dog, at du er sikker på, at du egner dig som hundeejer. Dette gælder uanset om du vil adoptere eller erhverve dig en hund på en anden måde, for du skal være sikker på, at du har lyst, tid, energi og overskud til at håndtere de opgaver, der følger med at være hundeejer.

Én ting er nemlig at adoptere en hvalp, som man kan være med til at præge. Noget andet er at adoptere en mere eller mindre voksen hund, som måske har noget i ballasten fra tidligere ejere.

Vær omhyggelig, når det kommer til valg af hund

Det er vigtigt, at du vælger en hund, som passer til dig og din livsstil. Du kan derfor overveje hvilke racer, der passer til dine behov, før du begynder at kigge på de forskellige internater.

På internaterne vil der dog med sikkerhed være forskellige krydsninger, og heldigvis ved personalet rigtig meget om de forskellige hunde, så de kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige hund.

Overvej også inden, om du er forberedt på at skulle overtage en hund, som måske ikke har haft det så godt. Hunde med psykiske problemer kræver ekstra overskud, fordi de kan være sværere at håndtere. Snak med personalet på dit lokale internat om, hvor forberedt du er på det, så de kan guide dig lidt.

En hund fra et internat vil nogle gange kræve lidt ekstra overskud, men med den rette indsats kan du få lov til at se, hvordan en hund virkelig kan blomstre med den rette omsorg og pleje.

Størstedelen af de hunde, du finder på internater er dog helt uproblematiske, så det er op til dig og personalet at afgøre, hvor stor en opgave du kan magte.

Hvad kræves det af dig?

Du kan ikke bare gå ind på et internat, vælge en hund, svinge dankortet og tage derfra med det samme. Fordi hundene ofte har haft minimum ét hjem før, de kommer på internat, gør de ansatte meget ud af at finde hundens “forever home”.

Derfor stilles der også krav til dig som ejer, så de kan være sikre på, at du kan magte opgaven, og at dig og hunden er et match. På den måde filtreres de useriøse og impulsstyrede købere fra, så hunden sikres den bedst mulige fremtid.

Du kan derfor forvente at blive spurgt ind til om ting som:

  • Hvordan bor du/I (lejlighed, rækkehus, hus i byen eller på landet)
  • Børn (er der børn i hjemmet eller kommer børnebørnene ofte på besøg)
  • Er der andre dyr i hjemmet (hund, kat, fugle eller andet)
  • Hvor længe skal hunden være alene
  • Hvilken erfaring har du med hund
  • Hvilke aktiviteter har du tænkt dig at lave sammen med hunden
  • Hvor klar er du (står du og skal på ferie eller flytte)
  • Hvorfor er det lige denne hund, du ringer på

En hund er ikke bare en hund

Du har måske allerede erfaring med at have hund, men to hunde er ikke ens. Der er både racetypiske såvel som individforskelle. Hunden er tilmed også et produkt af dens tidligere oplevelser, så den skal ofte have tid til lige at “lande” i sit nye hjem. Hvilket er noget du skal være helt afklaret med, før du vælger at adoptere en hund. Du får ikke fra den ene dag til den anden en hund, som er fuldstændig tilpasset dig, og omstillingen kan tage lidt tid.