En hundekennel er et husly til hunde. Dette er et sted, hvor hunde kan bo midlertidigt i stedet for, at man gør brug af en hundesitter. Mange mennesker bekymrer sig om at anbringe deres hunde et sådan sted, da det for hunden er et ukendt og sandsynligvis overfyldt miljø, hvor der ikke er meget tid til den enkelte hund.

Der er typisk rigtig mange hunde på disse type kenneler sammenlignet med personale, hvorfor det kommer til at handle mere om pasning i form af at give hundene mad, vand og lufte dem, men i mindre grad at få dem aktiveret og give dem omsorg.

 

Et alternativ til hundekennelen

Som alternativ til en hundekennel kan man gøre brug af et hundehotel, hvis man ikke har mulighed for at få passet sin hund privat af nogen man kender. Det ideelle for hunden ville selvfølgelig være, hvis man kunne få en for hunden kendt person til at flytte ind i den periode, man er bortrejst. Det vil gøre hunden tryg, da den kender vedkommende og omgivelserne den færdes i. Det vil også påføre hunden mindre stress og sørge for at den har det godt.

Har man ikke den mulighed, kan man alternativt finde et godt hundehotel som man kan benytte, hvis man skal på ferie eller lignende.

Det er en god idé at introducere hunden til stedet i små mængder, så man først kommer sammen med hunden og ser stedet an sammen og føler kemien mellem hunden og dem der kører stedet. Det gør at hunden vil føle sig mere tryg, når den skal passes der, da den allerede kender stedet. Derudover er det en god idé altid at benytte det samme sted, da det vil skabe mindre forvirring for hunden.

 

Hundehoteller i Danmark

Nedenfor finder du et par forskellige hundehoteller i Danmark, hvor du kan få din hund passet efter behov. Disse hundepasningsmuligheder skiller sig ud fra diverse hundekenneler, da de har fokus på den enkelte hund og dens behov for aktiviteter og træning. Disse steder tager højde før den enkelte hunds behov og tilbyder desuden trygge og hjemlige rammer, der vil give din hund et godt ophold.

 

  • Dragør hundehotel blev åbnet, fordi ejerne syntes at pasningstilbuddene til hunde i hovedstadsområdet var alt for ringe. De fleste steder er blandt andet præget af korte åbningstider, ufleksible rutiner og en generel lav standard. Dragør hundehotel er for alle hunderacer, der har behov for at blive passet hele året. Der er desuden få pladser, hvilket betyder, at der er mere tid til den enkelte hund.
  • Storebælt hundehotel er en moderne hundepension, der tilbyder pasning til alle hunderacer og har fokus på at give hunden et trygt og aktivt ophold. Hotellet har blandt store lyse værelser, udgang til egen terrasse og diverse aktiviteter.
  • Hundehotellet D’ogleterre er en anderledes hundepension i Hadsten, der tilbyder din hund en aktiv ferie med masser af gåture træning og aktiviteter. Der bliver desuden taget højde for hundens kost, og der er mulighed for at fodre hunden med specialkost, hvis det er nødvendigt.