shutterstock_539372200

Her kommer der en række gode råd til folk, der overvejer at anskaffe en hund som kæledyr. Hunde er de mest populære kæledyr, og de kan være svære at stå for med deres uskyldige hundeøjne, så hunde er populære i mange familier især børnefamilier, hvor børnene gerne vil have en legekammerat i dagligdagen. Men det er normalt en langsigtet strategi at anskaffe hund, så man bør I forvejen kende til alle aspekterne, før man tager en beslutning. Det er nemlig både tidskrævende og en udgift at holde hund, så dette bør man være indstillet på i forvejen.

Udgifter til hunde

Man kan have masser af timers glæde hver eneste dag med en hund, der både kan afhjælpe ensomhed og er en trofast ven i alle situationer, men man bør regne med en del udgifter i starten til både hundehus, hundepude, hundekurv, kødben, hundelegetøj, plejemidler, hundepas og lignende, og dertil kommer jo de månedlige udgifter til hundefoder samt måske dyrlæge i ny og næ.

Man kan naturligvis tage ned i den nærmeste dyrehandel og se udvalg og priser igennem, men ofte er priserne i top og udvalget minimalt, så det kan varmt anbefales at søge inspiration på e mange webshops på markedet, således man hjemmefra blot kan bestille de ønskede varer.

Generelt er priserne væsentligt lavere på en webshop, der som regel ofte har et noget større udvalg at vælge imellem. Et godt sted at starte til at finde inspiration og måske købe en hundepude er på webshoppen Lavprisdyrehandel.dk, hvor man kommer langt for blot 100-200 kr. Man bør finde en passende hundeseng og hundepude til netop jeres hund, så det er rart med et stort udvalg og mange størrelser, så man kan finde den mest passende.

Hvis man har en bidsk hund, så bør man vælge en hundekurv af plastik, så den ikke kan flås i stykker. Andre hunde vil nok helst foretrække en blød lille hundeseng, men under alle omstændigheder skal den være lidt større end din hund. Det er nemt at rengøre en hundeseng og hundepude fremstillet af nylon, men mange er også fremstillet af plys, bomuld, kanvas eller fleece.

Det kan ofte være en god idé at investere i et wet-bed underlag, der kan placeres i både bilen, i hundehuset eller i en hundekurv, og dette underlag er et absorberende syntetisk tæppe, der er let at vaske.

Generelle overvejelser om hund i familien

TV2 kan man læse en artikel, om man er klar til en hund i familien, her kan man udførligt få svar på disse afgørende spørgsmål:

  1. Har du tid til at have hund? Man bør huske på, at hunde ikke bør være alene for længe, og slet ikke i mange timer uden opsyn, da de skal luftes og have adgang til aktiviteter og opmærksomhed fra folk.
  1. Har du råd til at have hund? Man må ofte regne med op mod 1.000 kr. om måneden på foder, dyrlæge, pleje og andre udgifter, og især i starten skal der anskaffes forskellige ting til hunden.
  1. Har du plads til at have hund? Det kræver nemlig en del fysisk plads I hjemmet at have en hund boende, især bør hunden have sit eget private hjørne, hvor den kan slappe af og sove.
  1. Hvilken race skal jeg vælge? Man bør overveje ud fra økonomi men også ud fra hundens alder og type, da visse hunde er bedre egnede til familier end andre. Hvis man anskaffer sig flere hunde, så bør disse kunne tolerere hinanden, og dette er ikke tilfældet med alle hunderacer.
  1. Skal man vælge han eller hunhund? Hanhunde er generelt mere aggressive end hunhunde, men de er også mere beskyttende end hunhunde.

  1. Vil familien beholde en hund i flere år? Man bør nok genoverveje situationen om anskaffelse af hund, medmindre man har tænkt sig at holde hund i flere år ud i fremtiden. Hunde knytter sig til familien, og det er både synd for børnene og for hunden, hvis den skal fjernes allerede efter 1-2 år.