Mange husstande overalt i landet har én eller flere hunde, og der følger et stort ansvar med, når man har husdyr, da de jo både skal passes, fodres og underholdes hver eneste dag. Både enlige samt større familier er vilde med at have et husdyr i dagligdagen, så man ikke føler sig så ensom, og især børnene er vilde med at lege med hunde og katte, hvilket dyrene jo elsker.

Især hunde skal luftes og leges med hver dag, da de skal stimuleres, da de har behov som os mennesker for at føle socialt samvær og nærvær. Det er jo en slags hobby og fritidsfornøjelse at have husdyr, men der kommer altid udgifter til husdyrene, som især er deres daglige foder. Her kommer der gode råd til at finde det bedste og billigste foder, så man kan have glæde af en sund og rask hund i mange år fremover.

 

Mange fordele ved at vælge det bedste foder

Uanset om man har hund, kat eller andre husdyr, så får man meget mere gavn af síne husdyr, hvis de fra starten af får det rette foder, og det er samtidigt den billigste løsning i længden, selvom et godt og næringsrigt foder er lidt dyrere pr. kg end det billigste foder på markedet. Man kan sammenligne det med os selv, da vi heller ikke spiser den billigste mad hver dag, da vi gerne vil have afvekslende kost, så vi føler velvære, og både hunde og katte har også behov for at føle velvære, så de til gengæld har mere energi og opmærksomhed til at lege. Der er blandt andet disse fordele ved at give sine kæledyr det bedste og mest næringsrige foder:

 

  • Man skal ikke bruge så store portioner
  • Man undgår allergi
  • Man kan reducere dyrlægeudgifter og medicin
  • Din hund er mere livlig og oplagt til leg
  • Dine husdyr kan leve længere og uden for mange skavanker

 

Krav til et næringsrigt foder

Det gælder om at finde det rette foder, der passer til dit kæledyr, og hvis man har hund, så afhænger hundefoderet af hunderacen og hundens alder, men generelt skal hunde have et næringsrigt foder med masser af mineraler og animalske proteiner, så de får de nødvendige aminosyrer. Hunde er oprindeligt kødædere, så derfor skal de have kødprodukter i deres foder, men mange hundefoderproducenter forsøger at holde prisen nede ved at tilsætte store mængder billige kornprodukter, der ofte kan give allergi med mulighed for dårlig ånde, dårlig pels og dårligt helbred til følge. Mange hunde tåler faktisk ikke gluten, så derfor bær man holde sig til kornfrie produkter.

Et sundt hundefoder skal indeholde masser af fibre, fiskeolier og antioxidanter, så hundefoder minder en del om vores egen mad, og man bør heller ikke give sin hund foder indeholdende kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler. Hunde elsker et sundt hundefoder med masser af animalsk proteiner fra gris, okse, kylling, lam eller fisk, så det kan sagtens betale sig at undersøge varedeklarationen, før man giver det til sin hund. Hvis man er lidt i tvivl om hundens foretrukne hundefoder, så kan man købe små pakker med hundemad af forskellige kvalitetsmærker, så man finder ud af, hvad din hund bedst kan lide. Når man har fundet et sundt hundefoder, som din hund elsker, så kan man med fordel købe store økonomipakker og opnå mængderabatter på det, så man dermed holder prisen nede.

Man finder faktisk de bedste tilbud på hundefoder online på nettet, da flere webbutikker har dels et stort og varieret udvalg af foder til mange typer husdyr og racer, og samtidigt finder man også de laveste priser på nettet, da en webbutik ikke har fordyrende udgifter til husleje og butikspersonale. En af de førende webbutikker er Olivers, der har alle former for hundefoder i høj kvalitet til meget konkurrencedygtige priser, og hvis man tilmelder sig et automatisk leveringsabonnement, så opnår man endda 10 % rabat på hele ordren nu og fremover.