Hundeluftning synes måske ganske simpelt, og det er det på sin vis også. I princippet handler det jo bare om at gå en tur med hunden i snor, men det kan være sværere end som så at udføre en god hundeluftning. Hunden kommunikerer nemlig både med andre hunde, men særligt med hundelufteren. Nogle har det for eksempel med at hive og trække i sin hund for at komme hurtigt videre, men hvis en hund stopper op under turen, er det fordi den har behov for at snuse eller besørge. Det er derfor vigtigt, at man lader hunden gøre det den har behov for. Så først og fremmest er det vigtigt at aflæse og ’lytte’ til sin hund, hvis man vil være en god hundelufter. Nedenfor kan du finde en masse tips og tricks, der kan gøre turen bedre både før dig og din hund.

 

  1. Det er først og fremmest vigtigt, at du formår at skabe respekt for dig selv og viser hunden, at du er lederen. Det er noget du træner hunden til. Det opnås absolut ikke ved at hive og trække i hunden og råbe af den.

 

  1. Det er en rigtig god idé altid at have nogle godbidder med i lommen, når i går tur. På den måde kan du både træne hunde under gåturen eller bruge dem til at kalde den til dig, hvis den ikke adlyder. Et lille tip er at lægge godbidderne i en lille bøtte eller æske, så de rasler og det derved er nemmere at få hundens opmærksomhed, da den vil genkende lyden.

 

  1. Når du lufter din hund i byen eller andre steder, hvor der er mange mennesker anbefales det på det kraftigste, at du holder din hund i snor for alles skyld. Det kan være svært at få hundens opmærksomhed, hvis den har fundet noget mere spændende, og derudover er det ikke alle mennesker, der er vilde med hunde.

 

  1. Giv din hundeluftning god tid, så du netop slipper for at hive og trække din hund igennem det. Når man har anskaffet sig en hund, må man være klar på at gå tur i vind og vejr og lade det tage den tid, det nu tager.

 

  1. Som en lille sidebemærkning, der ikke har så meget med din hund at gøre, men andre mennesker, bør du altid samle op efter din hund. Det er simpelthen ikke okay at lade det ligge, så andre mennesker kan træde i det.

 

  1. Giv din hund en godbid efter gåturen, hvis det er gået godt.

 

  1. Vær rolig og lad være med at stresse hunden, da den vil kunne mærke det og vil blive urolig af det.

 

  1. Mange hunde har det svært med nytårsaften på grund af fyrværkeriet, så på denne aften, kan det være en rigtig god idé at gå én lang formiddagstur, hvor du får kørt din hund træt. Hvis din hund er angst for fyrværkeri, er der ingen chance for, at du får den med ud senere på aftenen. Så giv den en lang tur og aktiver den om formiddagen, så den er kørt træt om aftenen og ikke behøver en gåtur igen.